Snertduik - De Kabbelaar

Onze laatste duik van dit jaar alweer. Wat jammer! Maar... We gaan er natuurlijk dan wel een hele gezellige duik van maken met na afloop lekkere snert om weer op te warmen.

Scharendijke, ook wel De Kabbelaar genoemd, is een bekende en druk bezochte duikplaats vlakbij de haven van Scharendijke. Je ziet hier prachtige biotopen, waaronder mooi begroeide reefballs. Op de basaltblokken langs de oevers leven kleurrijke anemonen en op de zandvlakten kom je platvis tegen. Aan de westkant liggen de wrakjes van de Zeehond en de Rat. Het bekendste wrak hier is de 57 meter lange 'Le Serpent'. Scharendijke is ook een duikplaats met goede faciliteiten, waaronder een vulstation, een steiger en een hotel/restaurant.

Je kunt via het platform aan het einde van de steiger het water in of via een stenen trap, meer aan het begin van de pier. Veel objecten, waaronder de wrakken van de Zeehond en de Rat zijn met boeien gemarkeerd. Le Serpent is voorbehouden aan ervaren wrakduikers. Het wrak is 57 meter lang, 6 meter hoog en 10 meter breed. Lamp noodzakelijk, reel verplicht.

Evenement details

Startdatum zondag 26-11-2017 10:00
Einddatum zondag 26-11-2017 13:00
Ingeschreven 6
Locatie
De Kabbelaar
Haven Kloosternol, 4322 Scharendijke, Nederland
De Kabbelaar
Login om in te schrijven

Locatie